VITKÅLSLASAGNE

Eftersom vitkålen inte drar åt sig vätska på samma sätt som lasagneplattor samt blir lite halkig, gled kålen och resten av guckan isär. Därför ser min skapelse inte så mycket ut för världen. Men huvudsaken är ju att den smakar MYCKET gott 🙂

 

INGREDIENSER

Hela vitkålsblad

Smör
Gul lök
500 gr färs
Svartpeppar
Salt
4 msk tomatpuré
1 dl grädde

150 gram riven ost
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt

Koka vitkålsbladen mjuka. Gör under tiden köttfärssås och ostsås. Varva köttfärs, ostsås och vitkål i en ugnsfast form. Avsluta med ostsåsen. In i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg.

OBS! Använd en kniv för att skära upp lasagnen innan du tar din portion ur formen. Gör man inte det, så är risken stor att man får med sig alla vitkålsblad på en gång 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *