Vågar du misslyckas?

Författarna och föreläsarna Christina Stielli och Mia Törnblom har startat en pod tillsammans: Självklart. Lyssnade precis på det senaste avsnittet som handlar om att misslyckas: ”När det går åt helvete.” Hur bra som helst!

De berättar om sina egna misslyckanden, hur de reagerat/agerat och vad de lärt sig av dem. Deras budskap rör just det sistnämnda: misslyckas man, ska man se till att få ut något av det – att lära sig något, helt enkelt. För det är ju lätt att älta misslyckanden, men så klart inte särskilt givande.

Jag har misslyckats massor av gånger och varit i världsklass när det gäller ältande. Sen vände det, vet inte riktigt hur och varför, dock. En anledning är nog åldern. Saker som skulle stört mig enormt som ung bryr jag mig inte om idag. Jag har väl fått lite perspektiv med åren, antar jag.

Det som väl skulle hamna under rubriken ”Stora misslyckanden” i mitt liv de senaste åren är min satsning på webbshop och butik. Dock var jag helt på det klara med att det skulle kunna gå åt pipsvängen innan jag satte igång, så jag ser det inte riktigt som ett misslyckande. Men trist, så klart.

Jag har valt att se den satsningen som något jag var tvungen att göra. Mycket för att stilla min nyfikenhet! Hade jag inte gjort det, hade jag idag grämt mig över att jag inte vågade. Och vad gav det mig då? Jag fick kontakt med Patrik Olsson och började engagera mig i Smarta Diabetiker. Det kan jag givetvis inte ångra! För jag har lärt mig massor om diabetes, kost och hälsa. Jag fick även kontakt med Ann Fernholm och det har lett till att jag idag jobbar för Kostfonden. Inget jag är ledsen över, precis 😀

Ps! Du är väl månadsgivare? Om inte – registrera dig här!

Har du misslyckats rejält med något? Hur tänker du kring det?

Ett svar på “Vågar du misslyckas?”

  1. Misslyckats massor av gånger. Som när jag sökte till gymnasiet första gången. Det blev minsann inget bra med estetiska programmet och teater. Slutade efter 1 termin och fick då gå individuella programmet med dem som inte fått godkända betyg i grundskolan (jag hade helt ok betyg, några G, några VG och några MVG). Sökte in till naturvetenskapliga programmet läsåret efter och gick mina 3 år.
    Sökte till sjuksköterskeutbildningen på högskolan men la ner efter 3 terminer. Vart inte alls det jag trodde. Hoppade på lärarprogrammet istället och är nu legitimerad lärare och trivs väldigt bra.

    Att misslyckas är en del av livet. Somliga misslyckanden är lättare att älta än andra. Tillexempel som misslyckade förhållande, misstag med förre detta vänner osv medan misstag inom karriärval, skolval, inköp av olika slag är lättare att hantera. Iaf enligt mig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *