TORSK I UGN MED TOMATSMAK

INGREDIENSER (6 portioner)
2 torskblock (halvtinade)
1 purjolök
3 msk tomatpué
2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
150 gram riven Västerbotten
salt
vitpeppar
smör
olivolja

Ringla lite olja i botten på en ugnsfast form. Strimla purjon ganska fint och stek på i smör så att den blir mjuk.

Täck botten på formen med purjon. Lägg fiskblocken ovanpå. Salta och peppra fisken.

Bland cf, grädde, Västerbottenost och lite salt. Bred ut över fisken. 

In i ugnen på ca 190, 200  grader, ca 45 minuter. 

Jag fipplade en del med värmen (jag är inte kompis med min nya ugn än), körde första halvtimmen på 175 grader. Sen ökade jag upp till 200 och körde ungefär en kvart till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *