Som fan läser Bibeln

Varifrån kommer (den felaktiga) uppfattningen att vi som informerar om LCHF/lågkolhydratkost vid diabetes hävdar att man kan bli botad från diabetes om man äter enligt den kostmodellen?

Varifrån kommer (den felaktiga) uppfattningen att vi som informerar om LCHF/lågkolhydratkost vid diabetes hävdar att en typ 1-diabetiker kan sluta med insulin om man äter enligt den kostmodellen?

Varifrån kommer (den felaktiga) uppfattningen att vi som informerar om LCHF/lågkolhydratkost vid diabetes inte är intresserade av att finna ett botemedel?

Ja, det vete gudarna. Men helt klart sprids dessa villfarelser på hemsidor och på Facebook.

En gång för alla:

Vi som informerar om LCHF/lågkolhydratkost vid diabetes vet mycket väl att man inte blir botad från sin typ 1-diabetes genom att äta lågkolhydratkost. Däremot kan diabetesen för många bli lättare att hantera med lågkolhydratkost. Vi vet även att en person med typ 1 ALLTID måste tillföra insulin. Faktiskt.

De med typ 2-diabetes kan faktiskt slippa all slags diabetesmedicin med lågkolhydratkost. Börjar de äta en kolhydratbaserad kost igen måste de börja medicinera igen.

Vi vill givetvis också att man kommer på hur man kan bota diabetes. Herregud! Hur kan folk tro något annat? Drömmen vore ju något som gör att folk över huvud taget inte drabbas. Men en del vill helt klart göra allt vad de kan fram tills dess.

Så. Kan vi nu vara överens om att sluta sprida de här lögnerna?

För många med diabetes är LCHF/lågkolhydratkost något som underlättar vardagen, ger bättre hälsa och en högre livskvalitet. Med alla lögner som florerar hindras många från att få information om kosten. Alla har rätt att få denna information! Och därefter själva ta ansvaret för sin egen hälsa och besluta sig för vilken kost de vill äta.

Intressant för er som sprider dessa lögner är ju att fler och fler läkare, dietister och diabetessköterskor börjar få upp ögonen för LCHF/lågkolhydratkost och numer rekommenderar den kosten till sina patienter.Folk som är UTBILDADE, alltså. Skönt när folk är ödmjuka nog att lära om.

Pst! Vill du lära dig mer om LCHF/lågkolhydratkost och diabetes? I november har du chansen att träffa både läkare och dietister som rekommenderar den kosten! Mer information hittar du här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *