BITTE & BLANDAT, The Low Carb Universe

Rapport från Europas första 100 % low-carb event

Nu har det gått några veckor sedan vi avslutade vårt första event, jag har kunnat smälta det mesta. Här kommer därför en liten rapport:

Eventet började med middag på tisdagen kl 19. Det blev genast ett fasligt tjatter 😀 Det faktum att det bara var vi eventdeltagare i restaurangen gjorde att stämningen blev familjär och avslappnad redan från start. Att ingen behövde förklara/motivera sitt kostval eftersom all mat var LCHF gjorde nog sitt till för att förhöja stämningen också!

Min och Hannas glädje kände inga gränser efter att vi hållit välkomsttalet på första middagen!

Ett antal gäster hade anlänt redan under helgen för att få tillbringa lite mer tid på ön. De var helt fascinerade av att det går att njuta av Mallorca även i november! En del hade hyrt bil för att kunna utforska ett större område av ön, andra ägnade dagarna åt att promenera i Puerto de Sóller eller tog lilla tåget till Sóller och Palma.

Onsdagen var den första dagen med fullspäckat schema. Temat för dagen var diabetes och Dr Eric Westman, Dr Trudi Deakin, Hanna Boëthius och Darryl Edwards föreläste. Föreläsningarna hölls i hotellets lounge med stora fönster ut mot havsviken. Loungen är ingen regelrätt konferenslokal, men den fungerade helt suveränt för detta ändamål. Jag tror inte att en enda drabbades av konferenskoma, dvs att man nickar till ganska snabbt och bara vill sova 😀

Hannas föreläsning hade rubriken ”IS LCHF POSSIBLE WITH TYPE 1 DIABETES?” – och det är det ju!

Varje föreläsning varade i 50 minuter, däremellan fick åhörarna sträcka på benen och stärka sig med kaffe eller te i tio minuter. Vi lyckades med konststycket att hålla tiderna, något som inte är direkt självklart 🙂

Efter lunchen fortsatte eftermiddagspasset med workshops. Dessa hölls av de som föreläst på förmiddagen. Upplägget uppskattades mycket av både föreläsare och åhörare. Parallellt med dessa fanns även möjlighet till rörelsepass, detta då vi vill understryka vikten av att röra på sig. Yin-yoga, NIA-dans på stranden och Power Play med Darryl Edwards var några av de aktiviteter gästerna kunde välja. Mycket populärt!

Workshopavsnittet avslutades kring kl 17 varje dag. Därefter fick gästerna ledigt fram till middagen kl 19. Och vilka middagar! Varje kväll serverades två varmrätter (fisk och kött/fågel), en varm grönsaksrätt och ett tillbehörsbord som dignade under vikten av olika grönsaker, sallader, såser och dressingar. Populärast här var hotellets egen alioli, den byttan fick fyllas på åtskilliga gånger varje kväll! Det allra bästa beviset på hur bra maten var står en gäst för: hon är mycket känslig för olika tillsatser och har flera kostallergier. Hon åt det som serverades under hela eventet och hade inte en enda känning!

Till lunch erbjöds liknande upplägg. När vi tog in offert från hotellet hade vi skrivit att vi ville ha en kall lunch bestående av mallorcinska delikatesser (ost, chark, grönt), Gissa om jag och Hanna blev förvånade när vi såg vad vi fick! Hotellets mat- och dryckchef Christian är genuint intresserad av kost och hälsa och gick därför all in med maten. Vid ett möte vi hade med hotellets chef några dagar efter eventet sa hon att de lärt sig massor av oss. Vi föreslog att de på menyn ska skriva att allt går att få ”low-carb style” 😉

Espléndidos hotellchef Monica P. Ducros – vilken kvinna! Vårt samarbete har flutit på lika lätt som smör i en het stekpanna 😀

På kvällarna hade vi inget inplanerat. En av våra visioner med The Low Carb Universe är ju att få folk att diskutera och samtala och dela med sig av sina erfarenheter. Bland våra gäster fanns t ex flera europeiska läkare, de fick här chansen att tala med läkare som praktiserar lågkolhydratkost sedan länge. Att få sitta ner med de andra gästerna och lyssna till deras berättelser om olika hälsovinster var givetvis också mycket värdefullt för dem. Och givetvis vice versa. Sen hade folk överlag helt enkelt trevligt tillsammans också!

På eventets sista kväll (lördag) hade vi slagit på stort: en trerätters middag där gästerna först underhölls av ett par musiker som spelade spansk musik. Alla blev mycket överraskade när ett par dansare plötsligt dök upp och rev av en hejdundrande flamenco! Det var en fantastiskt upplevelse! ”Tack vare” att vår filmare/fotograf Magnus hade fått en lysande idé och snackat ihop sig med dansgänget fick även jag och Hanna gå upp på scenen och dra av en flamenco. Utan att överdriva kan jag avslöja att den väl inte var lika fantastisk…

När middagen var slut gick alla ner till baren/lobbyn. Där väntade underhållning av Ulf Bernström som är en entertainer av rang. Han sjöng gamla glada hits och folk dansade och sjöng i några timmar. Vilken härlig kväll det blev!

På söndagen stod bara utcheckning på agendan. Det var verkligen tungt att säga hej då till alla. Under de dagar vi umgicks fick vi en mycket fin sammanhållning och jag kan ärligen säga att jag gillade varenda gäst. Vi grät och kramades från tidig morgon till lunch. När jag, Hanna och hennes man Sebastian (vår IT-kille) till slut lämnade hotellet så brast det totalt för mig i bilen. Jag fulgrät.

Men bara av ren och skär lycka! Vi har jobbat så hårt med detta första event – förberedelserna har vi hållit på med i ett och ett halvt år. Ingen av oss har gjort något liknande tidigare, och det har gjort att vi har varit ytterst noga med precis allt. När allt var över och vi insåg att vi faktiskt lyckats med eventet och det på ett sätt som överträffade alla våra förväntningar så släppte alla spänningar. Skön känsla!

Nu har vi släppt biljetterna till vårt nästa event: KetoLadies i mars nästa år. Vi är lite coolare denna gång, vi vet nu att vi skapat något som är unikt och som folk verkligen uppskattar. Dock är vi fortfarande precis lika noga med alla detaljer, vi ska finslipa och höja oss ännu ett snäpp för varje event vi arrangerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *