PANNACOTTA MED JULSMAK

Ser ni vilka framsteg jag gör som matfotograf?! 😉 

 

INGREDIENSER (3 portioner)

GRUNDRECEPT:
2 dl grädde
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk Bakery+ (valfritt)
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i en skål med vatten i ca fem minuter. Under tiden blandar du de övriga ingredienserna plus önskad smaksättning i en kastrull och låter det koka i ett par minuter. Dra kastrullen av spisen. När det slutat bubbla har du i gelatinet och rör om. Häll upp i portionsglas (jag använde snapsglas modell lite större). Skölj insidan med kallvatten först. In i kylen, och några timmar senare har du en liten men naggande god efterrätt!

PEPPARKAKSPANNACOTTA
TIllsätt knappt en matsked pepparkakskrydda.

SAFFRANSPANNACOTTA
Tillsätt en stor nypa saffran. Jag använde hela pistiller från saffran, och mortlade dessa tillsammans med sötningen innan det fick komma ner i kastrullen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *