ÖNSKELISTA INFÖR 2016

2016 är året då

 • alla diabetiker får de hjälpmedel de behöver: mätare, teststickor, cgm mm – allt som kan förenkla vardagen och vara till hjälp för att förbättra hälsan.  Samt det stöd de behöver från sjukvården. Det går äntligen upp en talgdank: om de får chansen att kontrollera att blodsockret ligger stabilt –>bättre hälsa–>minskade utgifter för sjukvården. För pengar är väl det enda argument som biter.
 • alla diabetiker som valt att kostbehandla sin sjukdom med lågkolhydratkost/lchf kan göra det utan att sjukvården blir rasande/sura/imploderar. Och att de slipper försvara sina val. Samt får hjälp och stöd med kosten. (jag skrev först “… hjälp och stöd med kosten av dietister.”, men det finns ju gränser för hur mycket man kan önska sig)
 • alla diabetiker som är emot lågkolhydratkost/lchf inser att de diabetiker som anammat detsamma och vill berätta om detta gör det av ren välvilja. Och inte för att de är kallblodiga mördare.
  Undantag: s k “frälsare” är inte till någon glädje. Vare sig de är lchf:are, tallriksmodellare eller filatelister. Jag menar inte att de är mördare. Men mycket dryga.
 • alla de som valt att äta lågkolhydratkost/lchf för att de mår så bra och inte har en susning om/minsta intresse av vetenskapliga belägg äntligen slipper gå omkring med en referenslista över vetenskapliga rapporter som stödjer vårt kostval. Lägg därtill att vi gärna ska kunna allt utantill. Jag är så förbaskat trött på det. Under närmare nio års tid har jag stött på så många som upplevt såna fördelar med den här kosten att jag högaktningsfullt har lust att strunta i allt vad vetenskapliga bevis heter. Och rotar du tillräckligt länge kan du säkert hitta något som stödjer rena galenskaper rent vetenskapligt. All forskning är liksom inte bra forskning.
  Jag mår toppen. Massor av andra människor mår toppen. Mängder av diabetiker mår toppen. Vad mer krävs? Och kom inte dragandes med “långsiktiga effekter”. Det är nämligen inte värt ett ruttet lingon. Hur i hela fridens namn kan man kräva långsiktiga bevis av oss som äter helt vanlig mat och är friska, när alla de som blivit sjuka av de officiella kostråden viftas bort? Där om någonstans har vi tydliga långsiktiga bevis. Bevis på att rådande kostråd varit helt uppåt väggarna. Det är högst anmärkningsvärt att folk blivit så uppskrämda av myndigheterna genom åren. “Ät fettsnålt och mycket kolhydrater, annars dör du” och folk blir fetare och fetare och fler får diabetes och ÄNDÅ så fortsätter man. Snacka om massdupering!
  Så klart får man dyka ner i ett hav av forskningsrapporter om man vill! Men vill man bara utgå ifrån sig själv och sin egen beprövade erfarenhet ska det banne mig räcka.
 • jag äntligen börjar förstå varför en del vägrar att ta till sig våra erfarenheter. Jag kräver inte att de ska anamma vår koststil, bara att det accepteras och respekteras. Om jag hörde om någon som gick ner i vikt, blev av med värk, fick mer energi mm utan att vara hungrig och med hjälp av riktig och god mat, skulle då jag bli mycket nyfiken. Men istället blir en del förbannade och ser rött och jag kan för mitt liv inte förstå varför?
 • vi slipper höra “jag tror på att äta lagom av allt”. Och att man äntligen slutar klumpa ihop “frukt och grönt”.
 • svenskarna väljer närproducerat och att marknaden för småskalig livsmedelsproduktion blomstrar. Vi behöver ett starkt svenskt lantbruk! Både för landets självförsörjning och för djurens skull.
 • light/lätt/nyckelhål försvinner från marknaden.

Krasst sett är jag nog en naiv drömmare. Det är ju inte lite förväntningar jag har på 2016! Men hoppet är det sista som lämnar människan 😉

Jag önskar er alla ett fantastiskt 2016, fyllt med god hälsa och dito mat, samt att alla era drömmar går i uppfyllelse!
/Bitte

Ett svar på ”ÖNSKELISTA INFÖR 2016”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *