Om mig

Jag heter Bitte Kempe Björkman och började äta LCHF i januari 2009. Första gången jag hörde talas om LCHF var när jag sökte bot för min magkatarr. Jag blev nyfiken, men fettskrämd som jag var tog det ett helt år innan jag vågade ta steget. Ett steg jag aldrig ångrat! Efter tre dagar på LCHF var magkatarren – som jag medicinerats för i närmare tio år – borta, och tre månader senare även närmare tio kilo. Så småningom försvann min migrän, mitt snarkande upphörde och hud och hår blev märkbart bättre. Likaså min energi!

Mitt intresse för kost och hälsa väcktes i samband med kostomläggningen. Genom åren har intresset vuxit, först och främst för att jag själv mår så bra av riktig mat, men jag har även påverkats starkt av alla de berättelser jag tagit del av genom åren: många människor med diabetes, IBS, astma, eksem, reumatism, adhd mm har upptäckt att LCHF lindrat eller tom gjort dem helt symptomfria. De har helt enkelt fått en högre livskvalitet – bara genom att äta den mat vi är konstruerade att äta.

2014 utbildade jag mig till kostrådgivare hos mf-gruppen (numer Paleo Institute). Utbildningen bekräftade de kunskaper jag tagit till mig genom åren, samt fördjupade förståelsen för hur och varför det fungerar. Under några år arbetade jag som kostrådgivare samt drev även webbshop och butik.

Under 2019 började jag frilansa som översättare, jag är utbildad journalist (arbetade som frilansjournalist innan jag blev kostrådgivare) och älskar ord!

4 svar på ”Om mig”

  1. Oj, det var några år sen jag gjorde det, så jag minns inte dosen. Men troligen följde jag rekommendationerna på förpackningen (L-tyrosin från Solgar). Märkte effekt redan inom ett dygn!

 1. Hej, jag läste om progrestoron i ett inlägg från dig. Hur har det gått? Jag har precis samma symtom och är i Spanien och tänkte köpa det på apotek här. Har det funkat för dig? Med vänliga hälsningar Maria Lidberg

  1. Hej Maria! Det har fungerat toppenbra! Efter några dagar var kvällströttheten ett minne blott, det tog lite längre tid att bli av med den vätska jag lade på mig. Sedan i somras använder jag det inte längre, märker ingen skillnad om jag smörjer mig eller inte. Det beror troligen på att jag verkligen är över “på andra sidan nu”, har inte haft mens på närmare ett år.

   Den enda kräm jag hittat här på Mallorca var ganska svag, man kan behöva något starkare. Men börja med den och känn dig för!

   Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *