Om mig

Jag heter Bitte Kempe Björkman och har ätit LCHF sedan januari 2009. Första gången jag hörde talas om LCHF var när jag sökte bot för min magkatarr. Jag blev nyfiken, men fettskrämd som jag var tog det ett helt år innan jag vågade ta steget. Ett steg jag aldrig ångrat! Efter tre dagar på LCHF var magkatarren – som jag medicinerats för i närmare tio år – borta, och tre månader senare även närmare tio kilo. Så småningom försvann min migrän, mitt snarkande upphörde och hud och hår blev märkbart bättre. Likaså min energi!

Mitt intresse för kost och hälsa väcktes i samband med kostomläggningen. Genom åren har intresset vuxit, först och främst för att jag själv mår så bra av LCHF, men jag har även påverkats starkt av alla de berättelser jag tagit del av genom åren: många människor med diabetes, IBS, astma, eksem, reumatism, adhd mm har upptäckt att LCHF lindrat eller tom gjort dem helt symptomfria. De har helt enkelt fått en högre livskvalitet – bara genom att äta den mat vi är konstruerade att äta.

2014 utbildade jag mig till kostrådgivare hos mf-gruppen (numer Paleo Institute). Utbildningen bekräftade de kunskaper jag tagit till mig genom åren, samt fördjupade förståelsen för hur och varför det fungerar. Under några år arbetade jag som kostrådgivare samt drev även webbshop och butik.

Tillsammans med min kollega Hanna Boëthius arrangerar jag internationella event inom lågkolhydratkost. Det första genomfördes i november 2017 i Puerto de Sóller på Mallorca och lockade både föreläsare och gäster från allt mellan Kalifornien och Abu Dhabi! För mer information om den verksamheten: https://thelowcarbuniverse.com/

Pst! Fundersam över min webadress? Jag hade tidigare ett företag som hette NutriAvans. Numera nerlagt och istället har jag och Hanna det gemensamma företaget The Low Carb Universe AB. Därför hittar du länkar dit i alla mina inlägg. Jag samarbetar inte med några andra företag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *