Mitt senaste förvärv

Min gamla våg fick spunk häromdagen, så jag började titta på en ny. Gärna en med lite lull-lull 🙂 Det slutade med att jag åkte till Elgiganten och köpte både våg och aktivitetsarmband från FitBit.

Och som alltid när jag köpt någon ny pryl så hinner jag knappt innanför dörren innan jag börjar slita upp förpackningarna. Armbandet fick jag genast igång. Men vågen… För det första fanns redan ett wifi-nätverk registrerat. Och när jag till slut lyckades fabriksåterställa vågen och regga mitt eget nätverk, visade den ERROR när jag skulle väga mig första gången. Vilket fick mig att inse att vågen var begagnad. Så tillbaka till Barkarby och hem igen med en helt ny, denna gång.

Bortsett från ovanstående, så var det mycket lätt att få igång både våg och armband.

FitBits app registrerar vikt och fettprocent via vågen. Armbandet ger puls, antal steg, aktivitet, hur långt man gått och hur många minuter, hur många kalorier jag bränt, hur många trappor jag gått uppför (med ett trevåningshus blir det en del!), hur lång sömn jag haft samt kvaliteten på den. Därtill kan man manuellt registrera hur mycket vatten man dricker och vad man äter. Och säkert något mer!

Jag var mycket nyfiken på min sömn när jag vaknade i morse. Efter Karibienkryssningen har jag en grym jet lag, och det har varit si och så med sömnen. I natt sov jag mindre än jag brukar, hade svårt att somna igår. Men min sömneffektivitet ligger på 95 %, vilket är ruggigt bra. Alltså – när jag sover, så sover jag bra. Jag ser verkligen fram emot när appen visar att jag har sovit i minst sju timmar.

sömn

På Elgiganten kostade vågen 949 kr och armbandet 1 190 kr. Hade egentligen tänkt mig ett billigare armband utan pulsmätare, men det fanns inte.