Magbakterier och carnivore

Häromdagen frågade någon i FB-gruppen Carnivore Sweden om hur mikrobiomet påverkas av att äta carnivore. En berättigad fråga! Jag började fundera på hur jag själv påverkats, jag började ju med carnivore i juli förra året. Körde strikt i två månader och därefter har jag kört carnivore till kanske 90, 95 %. Lite sparris och avocado äter jag gärna då några gånger per vecka.

För kanske sju, åtta år sen fick jag infektion i en tandrot. Tandläkaren skrev ut Kåvepenin. Efter mindre än ett dygn var jag helt förstörd. Magkatarr av det värre slaget som slog ut mig helt och hållet.

För några år sen fick jag flera ögoninfektioner på ett och samma år (mina torra ögon i kombination med våra hundars hudbakterier). Jag fick därför tre, fyra antibiotikakurer i form av ögondroppar det året. Magen kraschade. Inte magkatarr den här gången (tack och lov!) men vattniga diarréer som vägrade ge med sig. Under det här året åt jag, som så många andra, probiotika.

Häromdagen fick jag diagnosen urinvägsinfektion. Försökte i det längsta få läkaren att komma med någon annan lösning än antibiotika. Men icke. På apoteket frågade jag vad jag skulle göra för att skydda magen och fick svaret “probiotika”. Det i sig är revolutionerande, för tidigare rekommenderade de Omeprazol som är syrahämmande.

Nu är jag inne på tredje dagen med antibiotika och känner inte av det på något som helst sätt! Jag har lite, lite ont i magen, men det är i nederdelen och beror på infektionen. Äter probiotika så klart. Men faktum kvarstår: det hjälpte ju inte senast.

Kanske är det för tidigt att ropa hej än. Fast vid tidigare antibiotikakurer har jag börjat känna av magen redan efter några timmar. Inte vet jag. Men som jag ser det: att äta carnivore-ish har då inte gjort min mage känsligare. Att grönsaker triggat min katarr under hela mitt liv är ett faktum. Råa såna har aldrig funkat bra, tillagade har gått bättre.

Kanske är det så enkelt att min mage och mina tarmar får vila nu? Och framförallt: tid att läka ordentligt. Kanske kommer jag att kunna fixa så många fler grönsaker i framtiden tack vare det?

Eller så är jag inte gjord för att äta det! 🙂 Strunt samma vilket. Så länge jag har ork och energi, mår bra och känner livet i mig så spelar det ingen som helst roll.

3 svar på ”Magbakterier och carnivore”

  1. Läkarna får ju inte rekommendera annat än antibiotika. Men hade du riktigt allvarliga symtom? Lindriga går ofta över av sig själv. Jag till läkaren för ett tag sen då jag hade synligt blod i urinen. Ville bara kolla att det inte var nåt annat än uvi som orsakade blodet. Läkaren ville såklart att jag skulle äta antibiotika, men jag körde på sura drycker, vätskedrivande te och grapefrukt i kapselform. Gick bra om av sig själv. Vågade göra så då det inte fanns symtom på att det skulle farit till njurarna. Man väljer ju själv vad man tar, oavsett vad läkaren rekommenderar. Har tyvärr på nära håll sett vad antibiotika kan ställa till med (men givetvis super att det finns då det är livsavgörande) att jag tycker man absolut inte ska äta det i onödan.

    1. Jag hade, faktiskt på inrådan av 1177, testat andra lösningar (tranbärsdryck/dricka mycket/dricka surt/boosta med c-vitamin) några dagar utan någon som helst framgång. Det blev bara värre och värre, det visade sig att jag hade rejält med bakterier i mitt urin. Så antibiotika var befogat!

  2. Har inte sett detta inlägg förens nu! Jösses… När det började gå käpprätt utför med min IBS så var det på grund av en antibiotikakur efter en blindtarmsoperation. Och jag upplevde att jag aldrig återhämtade mig från detta eftersom jag fortsatte trycka i mig grönsaker dagligen, i tron om att det var nödvändigt på LCHF-kost. Det var inte förens en kinesisk läkare rekommenderade carnivore som det fick läka ut! I efterhand ser jag hur dumt det är att tvinga i sig en massa grönsaker. Händer något liknande igen kommer jag helt enkelt köra strikt carnivore tills infektionen/åkomman fått läka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *