Låt ungarna härja i köket!

Min snart fjortonåriga dotter har alltid gillat att baka. Jag har många gånger försökt att styra över det på matbröd och matlagning istället för muffins och tårtor, men närå. Det har varit lite tufft för mig som lchf:are ibland 😉 Fast nu har det börjat lossna! Hon har de senaste månaderna börjat laga middag allt oftare. Hon bestämmer helt och hållet själv, går inte efter recept. Det är lite svårt att låta bli att lägga sig i, men jag stålsätter mig.

Att låta ungarna ta ansvar för matlagningen är skönt för en själv (att någon gång slippa laga maten själv) samt att de lär sig. Tack vare att vi lagar all mat från grunden, lär min dotter sig lite mer än att värma fryst färdigmat i micron 😀

Dessutom lär hon sig att det inte är hela världen om det inte blir så jättebra. Det blir aldrig helt superfel, så vi äter alltid det hon bjuder på. Det kan vara bra att vet att världen inte går under för att man inte lyckas göra allt perfekt och helt rätt.

Det blir dock oftast riktigt gott! Som igår – då bjöd hon oss på fetaostfyllda “köttfärskorvar” och ugnsrostade grönsaker. 500 gr blandfärs, 1 paket fetaost: hon skar upp fetaosten i stänger, och gömde dem i färsen. Stekte på dem lite grann, sen i ugnen på 200 grader i ca tio minuter. De ugnsrostade grönsakerna bestod av palsternacka, kålrot, röd lök och rotselleri. Dessa skar hon i bitar, la i en ugnsform och hade i olja, salt och timjan. Efter en dryg timme i 300 grader var de ätklara.

Mums!

3 svar på ”Låt ungarna härja i köket!”

  1. Hej ! Hon verkar vara en duktig och intresserad kock, och du är duktig som inte lägger dej i. Tänk vilka grill kvällar det kan bli i sommar.
    Hälsningar Kristina

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.