KYCKLING I UGN

Det har hänt igen. Jag började äta och glömde fotografera den lilla pullan innan dess. Strunt samma! Det här var första gången jag använde kycklingstället – och äntligen lyckades jag få en mör och saftig kyckling med riktigt knaprigt skinn! Brysselkålen smakade ljuvligt efter att ha göttat i kycklingskyn 😉

INGREDIENSER
En kyckling
Färsk rosmarin (eller andra färska örter)
Buljong
Salt
Peppar
Dina favoritkryddor
Grönsaker (t ex brysselkål eller blomkål)

Krydda kycklingen. Fyll arombehållaren i kycklingstället med rosmarin och buljong. Trä på kycklingen. Lägg grönsakerna i botten av stället. Fyll inte på för mycket – de översta grönsakerna kan bli brända.

In i ugnen på 200 grader i ca en timme (beroende på hur stor kycklingen är).

Skyn passar givetvis perfekt som såsbas!

2 svar på “KYCKLING I UGN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *