KRÄMIG TOMAT- & FETAOSTRÖRA

Jag åt röran med oxfilé, men jag tror att den blir jättegod även tillsammans med t ex fisk, zucchinipasta eller räkor.

INGREDIENSER (4 portioner)
20 körsbärstomater
150 gr fetaost
färsk basilika
2 msk grädde
olivolja
2 vitlöksklyftor
peppar
salt (tänk på att osten har mycket sälta)

Hacka vitlöken och bryn på den lite grann i en rejäl skvätt olivolja i en het stekpanna. Lägg i körsbärstomaterna hela. Dra ner till medelvärme och lägg på ett lock. Smula ner fetaosten när tomatskalen har spruckit. Häll på grädden, tryck sönder tomaterna (försiktigt så att du inte får het tomatsaft överallt) och låt puttra tills osten smält.

Lägg på några blad basilika innan servering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *