Kortintervjuer med några av föreläsarna på The Low Carb Universe

De finns på Youtube, men tänkte att det kunde vara smidigt att samla ihop de vi gjort hittills i ett inlägg.

Först ut var Angharad Powell, familjeläkare i Wales. Vi hade inte en aning om att hon existerade förrän vi såg henne i en BBC-dokumentär om kost. Hon var med några minuter, och det räckte gott för att vi både skulle säga ”henne ska vi ha!” 🙂

Näste man till rakning (NOT, uppenbarligen!) var Tommy Runesson. Han kräver nog ingen närmare presentation 😉

Nummer 3 i ordningen är Dr Jeffry Gerber från Denver. Jag och Hanna träffade honom på lågkolhydratkryssningen i Karibien förra året. Vi undrade om han kunde tänka sig att komma till Europa om vi fixade ett event. Så klart, sa han. Och nu kommer han till Mallorca i november – hurra! Jeffry är en hejare på bl a hjärt/kärlsjukdomar och använder lågkolhydratkost som ett verktyg i det dagliga arbetet med patienterna.

En till svensk! Michel Lundell, mannen som uppfann Ketonixen då han upptäckte att en ketogen diet fungerade mycket bättre än medicin mot epilepsi.

Anne Aobadia (så många duktiga svenskar det finns #stolt) är ansvarig för att maten som serveras är enligt lågkolhydratprincip. Och god!

Sam Feltham – killen som blev känd för den stora massan när han experimenterade med att äta 5 000 kcal/dag i form av olika dieter. Nu arbetar han heltid i den ideella organisationen Public Health Collaboration för att förbättra britternas hälsa.

Trudi Deakin från England är dietist och har en doktorsexamen i diabetes. Hon har grundat X-PERT Health som arbetar för att förbättra hälsan hos diabetiker och pre-diabetiker.

Fler intervjuer är på gång. Höll ögonen på vår youtubekanal så ser du dem så snart de är publicerade. Där hittar du även andra filmer om eventet.

 

Vill du veta mer om eventet i stort hittar du all information du behöver här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *