KASSLER- OCH BROCCOLIGRATÄNG

Smidigt med allt-i-ett-rätt! Jag var inte hemma när den blev klar, och vet ärligt talat inte hur länge den stod i ugnen 😀 40 minuter, kanske? Skuggan över formen tillhör tonåringen som fick i uppdrag att fotografera härligheten.

INGREDIENSER (8-10 portioner)
800 gr djupfryst broccoli
800 gr kassler
2 dl smetana
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
300 gr riven ost

Lägg broccolin i en ganska stor ugnsfast form. Skär kasslern i stavar och lägg dessa ovanpå. Rör ihop créme fraiche, smetana och hälften av osten. Täck broccolin och kasslern med röran. Häll över grädden. In i ugnen på 175 grader. När broccolin nästan är klar (känn med provsticka): häll över resten av osten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *