GUDOMLIGT GOD GLASS

Jag köpte mitt livs första glassmaskin för ett tag sedan, och har provat mig fram till det perfekta glassreceptet. Med den här basen kan du smaksatta hur du vill, och få en härligt god och len glass! 

INGREDIENSER (4 portioner)

3 dl grädde
2 äggulor
ev 1 tesked vaniljpulver
t ex 1 dl hallon eller andra bär, lemon curd
ev sötning (ex vis 1/2 matsked Bakery+)

Blanda ihop ingredienserna i en tillbringare.
Med glassmaskin: häll smeten i maskinen, den behöver inte vispas innan. Däremot är det bra att låta den stå i kylen innan du gör glassen, jag har nämligen upptäckt att rumsvarm smet fastnar på insidan av den maskin jag har och gör att vispningen hackar. Häll i bär etc när glassen nästan är klar. Servera direkt.

Utan glassmaskin: vispa upp smeten något. Häll smeten i en form och ställ den i frysen. Rör om i smeten varje halvtimme. Ta ut ur frysen en stund innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *