“Godkända” anledningar till att välja LCHF

Ok, då tar vi det en gång till: varje anledning till att någon börjar äta LCHF är en bra anledning. Det här hackandet på att folk väljer LCHF för att gå ner i vikt har jag ingen större förståelse för. Det är lite som uppfattningen att diabetes typ 1 är “finare” än typ 2. Vilket ju är en helt fruktansvärd åsikt.

Jag har hängt med i LCHF-svängen i över åtta år. De som slutat äta LCHF efter att ha nått sina viktmål kan jag räkna på ena handens fingrar. Majoriteten fortsätter nämligen äta LCHF för att de mår så bra. Det gäller även många som inte nått sina viktmål. De mår bra, och de där sista fem kilona (och ibland mycket mer) blir plötsligt mindre viktiga.

Det finns för övrigt en hel del människor som inte går ner ett dyft, men ändå fortsätter med LCHF. Just för hälsans och välmåendets skull.

Jag framhåller hälsan i allt jag gör. Mina klienter har gått ner i vikt, men det de lyfter är något helt annat: hur pigga de känner sig, hur lugna deras magar är, hur bra de sover, att värk försvunnit mm. Listan kan göras lång.

Jag föreslår helt enkelt att vi slutar dissa dem som börjar med LCHF för att gå ner i vikt. Däremot är det viktigt att vi som är aktiva stöttar och hjälper dem, får dem att inse att det inte är en quick fix, utan faktiskt en mycket hälsosam kost som ger så mycket mer än minus på vågen.

Jag har testat alla möjliga bantningsmetoder genom åren. En del har funkat, andra inte. Gemensamt för de som fungerat är att jag efter avslutad “kur” gått upp allt igen. Plus lite till. Med LCHF är det helt klart annorlunda. Det är inte svårt att fortsätta – det blir en livsstil.

 

 

 

 

 

Ett svar på ”“Godkända” anledningar till att välja LCHF”

  1. Bara en sån märklighet som att biverkningarna från den här livsstilen oftast leder till ett _ännu_ bättre liv än man trodde man skulle få…. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *