Fokus på annat

Jag har förmånen att syssla med det bästa jag vet – kost och hälsa, både via mitt företag samt Smarta Diabetiker. Det sistnämnda är en slags passion, jag sugs med och in och det gör att jag blir glad, arg och ledsen över alla olika historier jag får ta del av. Vilket tär på mina krafter emellanåt.

Då behöver jag fokusera på annat. Jag har ju ett helt vanligt liv, liksom 🙂 Så är det just nu. Jag mår på intet sätt dåligt, utan gör en massa andra roliga saker. Saker som kanske blivit ogjorda för att jag mestadels prioriterar bort det till förmån för min passion!

Fast ska jag vara riktigt ärlig lägger jag trots ovanstående en hel del tid på både företag och Smarta – fast då på sånt som inte märks utåt. Jag fixar just nu med nya bilder till hemsidan, håller på att byta redovisningsbyrå och försöker få ihop registreringsanmälan för Smarta Diabetikers insamlingsstiftelse (jag hade ingen aning om hur mycket pilleduttande det är med det…). Jag har även börjat lägga grunden för några andra framtida projekt.

Sen har jag ju familj, hem och hundar, också! Våra cavalierer Disa och Mollie lägger vi extra mycket tid och energi på nu. Mollie är i tonåren, vilket innebär att hon är extra spattig och busig och rent ut sagt superdryg emellanåt 😛 Hon har blivit mer och mer skällig, och är inte så kul när vi får hundmöten på promenaderna. Det räcker ofta med att någon har den dåliga smaken att gå på gatan intill vår tomt för att hon ska gå bananas. Vi har faktiskt haft en hundtränare på hembesök som kom med mycket handfasta tips och råd! Det går mycket enkelt sagt ut på att få hundarna att inse och acceptera att det är vi människor som bestämmer. I övrigt är tjejerna helt ok 🙂 Harmoniska och avslappnade.

mollie
Mollie slappnar av i soffan. Bilden är INTE felvänd 😀

Jag har även åkt på ett rejält bakslag med mitt torra öga. Det började helt plötsligt bli värre och värre, och när jag råkade lägga min allra sista lins UTANFÖR linsburken över natten och därmed stod helt utan blev det verkligen pannkaka. Utan lins blir ögat nämligen ännu torrare och det blir svårare att fokusera. Jag besökte min optiker häromdagen för en koll, och det enda felet är verkligen ren och skär torrhet. “Fettbrist” sa hon. Jag fick veta att tårvätskan inte enbart består av salt och vatten. Med allt fett jag trycker i mig borde det ju räcka och bli över 😀  Jag har nu fått en remiss till en specialist på torra ögon, och hoppas att det kommer att innebära stora förbättringar.

Sammanfattningsvis är jag övertygad om att det är vettigt att skifta fokus ibland. Ta t ex den som kämpar för att gå ner i vikt med LCHF och inget händer: släpp alla tankar på vågen ett tag och fokusera istället på vilka andra förändringar som skett: kanske är magen lugnare, energin har ökat, sömnen är bättre. Släpp stress och press!

Och just ja – i morgon ska jag träffa min nya pt och gå igenom träningsprogrammet han lagt upp åt mig 🙂 Jag längtar!

Nu ska jag försöka få tag på en revisor.