FISKGRYTA

Min tolvåriga dotter var mycket noga med att jag skulle skriva att det var hon som kom på att det skulle smaka gott om man slängde i lite räkor i grytan 🙂

INGREDIENSER (6 portioner)

800 gr djupfryst torskfilé
50 gr smör
en stor purjolök
en sats tomate frito
ev 1 hg färska, skalade räkor
1 dl grädde
salt
peppar

Skär purjolöken i 1 cm breda strimlor. Smält smöret i en stor kastrull (medelvärme), lägg i purjostrimlorna och koka dem mjuka.
Skär den halvtinade fisken i 2 cm breda bitar och lägg ner dem i kastrullen. Lägg på locket och låt småputtra i ca fem minuter.
När fisken nästan är genomkokt tillsätts tomate frito och grädde. Salta och peppra och låt det puttra fem, tio minuter till.

Räkorna läggs i någon minut innan servering.

Vill du ha en lite hetare fiskgryta kan du t ex ha i lite chili.

Ett svar på “FISKGRYTA”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *