En helt fantastisk LCHF-helg!

Ber om ursäkt för lite halvrisiga bilder. Kombinationen ny kamera, dubbelseende och sjögång är inte så lyckad 😀

I helgen vad det dags för den tionde LCHF-kryssningen! Vi var ett gäng som träffades redan i fredags eftermiddag på ett hotell intill terminalen. Det var riktigt roligt att få chansen att lära känna dem alla lite närmare och under lite lugnare former. Fredagen avslutades med gemensam middag och jag var tidigt i säng med tanke på att jag hade en lång lördag och söndag framför mig.

DSC00040
Det var ett härligt gäng som åt middag tillsammans på fredagen! Margareta Lundström hade förberett restaurangen – vi fick en egen stor smörbytta och ost till dessert 🙂
DSC00045
Margareta Lundström (glad tioårsjubilerande kryssningsarrangör!) och Åse Nyström.

 

DSC00046
Agneta Nyqvist, Mikael Pettersson, AnnSofi Bengtsson och Annika Dahlqvist trivdes med sällskapet.

Lördagen ägnades till en början åt samtal under en långfrukost. Vi fortsatte sedan ute i loungen. Strax efter lunch begav vi oss till terminalen. Där blev vi sittande några timmar… Jag trodde att fartyget skulle avgå vid 18, men det visade sig att det var först kl 19.30! Det gjorde absolut ingenting! Snart började flera kryssningssugna LCHF:are dyka upp, och till slut fyllde vi hela bistron 😀

Väl ombord var det bara att snabba sig ner till hytten och lämna ytterkläder och resväska. Jag hade lovat att fixa ett eget bord för alla som jobbar med Smarta Diabetiker.

DSC00051
Vårt Smarta-bord! Det var toppen att få träffa några fler av de jag dagligen har kontakt med i Smarta Diabetikers admingrupp!

Söndagen var föreläsningsdagen. Förmiddagspasset började med Dr Andreas Eenfeldt som berättad om vilka visioner han har med sitt arbete. Det var mycket intressant! Därefter äntrade Annika Dahlqvist scenen. Hon berättade om sitt liv och om det vidriga mediadrevet hon utsattes för. Har man inte varit med om något sådant, är det svårt att första hur oerhört pressande det är.

DSC00067
Jag har Annika Dahlqvist att tacka för så mycket! Det var hos henne jag först stötte på LCHF. Hon hedrades med en stående ovation på söndagen, vi är många som är tacksamma för allt hon gjort.

Sista passet innan lunch var vikt till Ann Fernholm. Hon berättade om hur allt socker påverkar våra barn. Jag önskar att alla blivande föräldrar fick möjlighet att höra henne föreläsa!

DSC00069
Ann Fernholm

I slutet av hennes föreläsning kom Patrik Olsson upp på scenen. Han berättade lite om sin barndom som typ 1-diabetiker och även om när han slutligen blev helt blind. Jag kan lova att intet öga var torrt! Därefter avslöjade Ann att Patrik ska springa Tough Viking för att samla in pengar till Kostfonden. Då brast det helt för mig…. Tårarna rann och jag satt till slut och hulkade. Jag är så förbaskat stolt över vad Patrik lyckats åstadkomma! Vi kämpar på med Smarta Diabetiker, vi har minimala resurser. Däremot har vi ett helt fantastiskt gäng människor som lägger ner tid och energi på att hjälpa diabetiker till en bättre hälsa. Insikten av hur långt vi ändå kunnat nå gjorde att mitt hjärta – och mina tårkanaler – svämmade över. Tack till alla ni som dagligen delar med er i våra grupper – utan er skulle det aldrig gå! <3

Efter lunch var det dags för paneldiskussion. Här hade vi möjlighet att välja mellan två olika pass: ett om viktnedgång och diabetes, samt ett om hälsa överlag. Jag valde att gå på det sistnämnda. Tyvärr var luften så dålig i den lokalen att jag var tvungen att gå ut efter en halvtimme, mina ögon gillade inte att vara där.

Jag satte mig utanför och jobbade lite, och hade då sån tur att en kvinna som bokat biljett till mitt och Hannas event på Mallis dök upp! Jättetrevligt att få en pratstund med henne innan vi träffas i november. Jag fick tillfälle att prata med flera av passagerarna om The Low Carb Universe, och förhoppningsvis dyker några av dem upp!

Och tack för att du kom fram och hejade, Eva – jag blev jätteglad!

Sammanfattningsvis var helgen otroligt bra! Jag har fått lära känna några lite närmare, jag har fått helt nya bekantskaper och till er som aldrig åkt med på en kryssning: gör slag i saken nästa år! Jag kan lova att ni inte kommer att ångra er.