CITRONKLADDKAKA

En kaka med tydlig citronsmak – mycket fräsch! Jag använde en springform med en diameter på 24 cm, så den blev ganska tunn och ”jämnkladdig”. Att få till samma struktur som en traditionell chokladkladdkaka blir nog svårt.

INGREDIENSER

2 ekologiska citroner
150 gr osaltat smör
2 ägg
1,5 msk Bakery+ (kan givetvis uteslutas)
1/4 tsk vaniljpulver
0,75 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl

Smält smöret och låt det svalna.
Riv skalet av citronerna (en zester underlättar) och pressa ur saften ur dem.
Vispa äggen fluffigt (tillsammans med sötningen om du använder det) och ha därefter i citronzest och -saft. Vispa ihop.
Häll i det smälta smöret och rör ner mjölet.
Häll smeten i smord form.
Grädda i 30 minuter i 150 graders värme i mitten av ugnen.

Servera med vispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *