BLOMKÅLSBOMB

Inspirerad av en video som dök upp lite överallt i mitt flöde, slängde jag ihop den här rätten på en höft. Att jag gav den namnet ”bomb” beror på att blomkålshuvudet var alldeles för litet för allt jag ville stoppa i det. Så det såg ut som om det sprängts när allt var klart 😀

INGREDIENSER:
helt blomkålshuvud
kassler
ost
creme fraiche
gul lök

Koka blomkålshuvudet i lättsaltat vatten tills det börjar mjukna. Inte för länge dock, då ramlar det isär 🙂 Lägg det i en ugnsfast form och låt det svalna lite.

Skär stavar av osten och kasslern. Skär löken i klyftor. Stoppa stavar och klyftor i blomkålen. Det är lite pyssel med det, kan jag lova… Täck hela skapelsen med creme fraiche och lägg sedan ostskivor ovanpå.

In i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått färg.

Mums.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *