FÄRSBIFF MED GREKISK TOUCH

INGREDIENSER (2 personer)

250 gram blandfärs
50 gram smulad fetaost
25 gram svarta, hackade oliver
0,25 dl grädde
1 äggula
salt, svartpeppar

Aromsmör:
50 gr rumsvarmt smör
hackad färsk basilika

Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar. Stek i smör. Blanda under tiden ihop ingredienserna till aromsmöret.

OSTBACON

INGREDIENSER:

Baconskivor
Ost

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg baconskivorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg ett par ostskivor på varje baconskiva och sätt in plåten i ugnen.

Ostbaconet är färdigt när osten börjar få färg (ca fem minuter). Vill du ha dem lite knapriga? Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan på glänt och låt ostbaconet svalna.

ÄGGRÖRA

INGREDIENSER (1 person)

2 ägg
2 msk grädde
smör
salt
peppar

Vispa ihop ägg och grädde lätt med en gaffel. Salta och peppra. Smält en rejäl klick smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i smeten och rör försiktigt tills äggröran är klar. Låg temp och längre tillagningstid ger en härligt krämig äggröra!