Att gå från klarhet till klarhet!

Först benbuljong. Och nu har jag gjort min första högrevsgryta! Jag tror jag tillhör en förlorad generation – det är först de senaste åren jag vågat mig utanför min komfortzon när det gäller matlagning.

Men igår så dök jag på en mörad, svensk högrev på Ica och tänkte att “Nu minsann!”. Jag skar upp köttet i kuber ca 2×2 cm och fräste på dem i smör. Salt och vitpeppar fick gå med. Upp med köttet ur grytan, ner med mer smör och två grovhackade gula lökar. När de hade mjuknat lite la jag tillbaka köttet. Och det var DÅ det hände.

Jag hade tänkt ha i buljong som jag gör av champinjonsaltet. Då protesterade min snart fjortonåriga dotter och pekade på jättekastrullen med benbuljong. Så i med ett par stora slevar av den i grytan, lite extra vatten och så fick det puttra i några timmar.

Jag säger bara det: hur gott får mat smaka egentligen?! Hur mör får en högrev vara?

När maten ger tårar i ögonen vet man att man lyckats 😀