Andra veckan avklarad

Nu har Malin, Mattias och E klarat av sin andra vecka. Malin har lyckats hålla näsan ovanför vattenlinjen, trots att det snurrat mycket kring henne. Starkt jobbat. Mattias flyter det på för. Inga större minussiffror på vågen för någon av dem, men den går fortfarande åt rått håll. Det är som för många andra i början – stort tapp första veckan då vätskan släpper, sedan lite mindre. Jag har bett dem köra på som tidigare inför vecka tre, och händer lite eller inget denna vecka, så tittar vi över intagen mer noggrant inför vecka 4.

Här är deras egna ord om veckan som gått:

“Andra veckan … Åkte till Skåne, det är höstlov. Jag gör en massa saker och pappa lagar mat. Mycket potatis, falukorv man egentligen inte får äta. Korv med rökarom … Det är gott det, säger pappa.
Mycket slarv alltså. Har försökt att koka broccoli till mig, ätit ost ihop med den där falukorven.
Det största problemet har varit det där sockersuget som till slut kom. Och på tågresan ner blev det värre. För att göra livet lättare för mig, not, så kom vänner till mamma och pappa med överblivet kalas-fika. Kladdkaka med kokos, bullar, muffins, kakor. Dessa rester plockades fram i princip varje dag. Jag tittade på och åt ost. Och skinka.
Men jag köpte också 85%ig choklad och tillverkade chokladmousse. Det var gott. Och så gjorde jag pepparkakstryfflar. De var ännu godare. Jag åt säkert ett par mer än vad Bitte sagt jag skulle … Men jag åt i alla fall inte av alla kakor och heller inte av chokladkakan mamma bad mig köpa för att sedan gå och hämta en bit till henne lite då och då …
Veckan avslutades med … guess what? Barnkalas. Tårta, chokladbollar och en massa godis. Jag åt ost och två rutor 85%ig choklad.
Glömde mina tryfflar, de skulle egentligen vara med på det där kalaset var planen.”

Malin var fö in på en hälsokostbutik för att handla Omega 3, och föll då för frestelsen att köpa Questbars. Efter en halv chokladbar började hon må illa. Så no more Questbar för Malin. Vilket är bra. För hade hon frågat mig om hon fick köpa dem hade jag sagt nej. Detta av två orsaker: det underhåller sötsuget, samt det är i stort sett bara en kaka med en massa konstigheter.

Mattias:

“Höstlov!
Ensam-hemma-Mattias i 4 dagar för att sedan ansluta med övriga familjen i Skåne. Försöker hitta balans och rätt portionsstorlek nu, inte helt enkelt. Äter mest fisk på jobbet och kör med blomkål, ost, skinka och fet yoghurt hemma. Förundras över hur mycket LCHF-recept det finns på nätet, börjar testa nya grejer och det mesta blir väldigt bra. Avslutar flera kvällar med en klick vispgrädde och blandade bär, ett tips vi fick av Bitte. Mår bra, är piggare och springer inte på toan hela tiden som förr. Är inspirerad, hittat några själsfränder på jobbet och vi snackar kolhydrater och fett på fikarasterna. Avstår fikabrödet på fredagarna och går förbi fruktkorgarna, även om det bär emot. När det äntligen finns frukt på jobbet så får man inte äta… Upptäckt mandlar och allehanda nötter, gott, även om jag förstår att de ska intas med måtta. På vägen till Skåne får jag sällskap av en 70g påse mandlar och en Loka. Lunchen består av en LowCarb-burgare med sallad på Max, gott och det känns ganska nyttigt. Vistelsen i Skåne bestod av mycket matlagning, fick ju rädda Malin och E från alla faror! Pannbiff med blomkålsris, kålgott, grillad fläskkarré med broccoligratäng var några av rätterna som vi snodde ihop. Helgen avrundades med ett barnkalas som gick i sockrets tecken. Tårtälskare som jag är, sattes jag på ett svårt prov… skrapa bort grädden från tårtbotten eller? Allt löste sig, jag fick vispgrädde med blåbär på ett fat så det blev riktigt bra till slut. Dagen till ära så testar jag att baka LCHF-bröd, spännande! Precis tagit ut brödet ur ugnen, och det luktar jättegott! Har inte tappat så mycket i vikt denna veckan, misstänker att storleken på mina portioner kan ha ett finger med i det spelet..? Jobbar vidare, testar nya recept, mår bra och äter gott!”

brod

Mattias trivs med LCHF och provar många olika recept. I går slängde han ihop ett bröd på kvällskvisten.

 

Mått och vikt efter vecka 2:

Malin
Längd: 178 cm
Vikt: 89 kg–>86 –> 85
Midja: 105 cm–> 102 –> 102

Mattias
Längd: 197 cm
Vikt: 127 kg–>124 –> 123,5
Midja: 121 cm–> 118 –> 118

Kuriosa: Mattias överarmar har ÖKAT 2 cm i omfång. Fusktränar han?! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *