BITTE & BLANDAT | Funderingar | Övrigt

2020: Förändring

28 december, 2019

I närmare sex år har jag ägnat den mesta av min tid åt kost och hälsa. Som egen företagare, via ideellt arbete för Smarta Diabetiker och de senaste drygt tre åren åt The Low Carb Universe. För några månader sedan nådde jag en gräns. Jag kände att jag inte längre styrde över mitt eget liv. Det var en ständig jakt efter att skapa uppmärksamhet för The Low Carb Universe, försöka hitta bra inlägg, engagerande inlägg. Det som inte syntes utåt var jakten på gäster, få ihop den rätta föreläsarmixen, de rätta ämnena. Oro för ekonomin har varit ständigt närvarande. Det hör i och för sig till för de flesta egna företagare.

Så en dag tog det bara emot. Sista tiden fick jag verkligen kämpa för att finna motivation. Missförstå mig inte: jag har älskat våra event! Alla helt fantastiska gäster och föreläsare, att få jobba med proffsen på Espléndido Hotel har varit en ynnest. Men allt arbete runt omkring blev som en mur som höll mitt riktiga liv utanför. Allt kretsade kring att få verksamheten att fungera.

När den här insikten slog ner i mig fanns ingen återvändo. Jag kunde inte fortsätta. Vad jag ska göra nu är inte hugget i sten. Jag vet inte ens om jag kommer att jobba med något inom kost och hälsa. Personligen kommer jag givetvis att fortsätta med den här livsstilen!

Jag är utbildad journalist och frilansade under sex, sju år. I våras fick jag chansen att översätta några texter, ett uppdrag som har fortsatt under året. Och här har jag hittat energi! Och lust, framför allt. Jag älskar att leta efter ord och formuleringar, hjärnan får arbeta på ett sätt som den verkligen saknat. Jag kommer att ha en del översättningsjobb även framöver, dock inte på heltid.

Vad jag ska göra utöver det vet jag som sagt inte. Däremot har jag drömmar! Efter de senaste årens arbete med människor och hälsa har jag insett att jag är en jäkel på att peppa och inspirera. En dröm är därför att börja föreläsa: tänk att få påverka och engagera andra, att sätts lite eld i baken på folk och få dem att sätta fart med vad det än må vara! 😃

Jag har även en del halvlösa planer som innefattar andra personer. Spännande idéer och tankar! Men allt får ta sin tid nu. Tänker inte forcera något. Tidigare har jag varit snabb på att hoppa vidare – det finns ju nämligen så mycket roligt och intressant där ute! 😄

Fast först och främst ska jag semestra klart! Jag gör precis inget nyttigt just nu. Inte ”nyttigt” på det sätt jag tidigare tyckt – men mycket nyttigt för mig personligen. Jag inriktar mig nu på att släppa kontrollen, släppa det där att jag måste göra något, vara till ”nytta”.

Jag ser fram emot 2020 med spänning och nyfikenhet, trygg med att allt kommer att ordna sig på bästa sätt.

Jag önskar er alla detsamma!

Only registered users can comment.

  1. Hej Bitte!
    Har nyfiket följt dina äventyr o delningar. Gillar dig o det sätt du förmedlar dina tankar o kunskaper på. Du inspirerar verkligen. Har tyvärr inte haft råd att åka till Spanien på dina kurser. Lycka till i framtiden med vad du nu än hittar på!
    Kram
    Gunilla Lee

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *